Te koop: SAAB 900i 1985 LPG

Hier bied ik te koop aan mijn SAAB 900i.

 

Interesse? Doe een bod op marktplaats

 

Deze SAAB zal op de onderdelendag van de SAABclub  te bezichtigen zijn!

(Zaterdag 15 april 2006 Rhenen, klik op onderdelendag voor details)

 

Vragen? mailmichiel@yahoo.com

 

 

   

 

Op 7 juni 1985 werd ik afgeleverd door SAAB garage Klunder in Deventer. Ik was toen een mooie leisteen blauwe 900 2 deurs met injectie motor. Voor die tijd een luxe uitvoering. Een schuifdak, stuurbekrachtiging, een buitentemperatuurmeter, centrale portier vergrendeling, getint glas, zwarte raamlijsten en een Vialle gasonderbouw installatie!

 

 

 

Van mijn eerste eigenaren weet ik niet veel meer het zijn er 2 of 3 geweest, de laatste was een fotograaf uit Harfsen. Op 3 oktober 1997 ontmoette ik mijn huidige eigenaar.

 

   

 

Ik had toen ongeveer 220.000 km op mijn klokje staan. Inmiddels waren er mistlampjes onder mijn voorbumper gehangen, maar die zijn gelukkig inmiddels weer verdwenen. Hoofdsteuntjes achterin had ik gekregen (en heb ik nog steeds).

 

 

 

Ik had een paar kleine plekjes maar mijn nieuwe eigenaar was erg gelukkig met mij. Dagelijks reed ik van Maastricht naar Roermond, bijna een jaar lang. Mijn eigenaar ging verhuizen, naar het Utrechtse Achterberg en ik ging mee. Hij had inmiddels een andere baan en reed stad en land af met me. Totdat hij in het najaar van 1998 van zijn werkgever in een lease auto moest. Doordeweeks stond ik meestal stil en moest een Audi A3 het werk doen. Maar in het weekend was het mijn beurt. Met het dakje open toerenden we samen Nederland rond.

 

 

 

In de zomer van 1999 besloot mijn baasje dat het te duur werd, bijtelling voor een lease auto en wegenbelasting voor mij, dus op 4 juli werd ik verkocht aan een vriend van een vriend. Die liefde duurde niet lang en op 29 mei 2000 kwam ik mijn vorige baasje weer tegen. De heimwee was van beide kanten zo groot dat hij me meenam! Inmiddels had ik al zo’n 365000 km op de teller staan. We toerden in het weekend, door de weeks stond ik stil.

 

 

 

De winter 2001/2002 geloof ik heb ik in de schuur doorgebracht voor een groot deel. Totdat ik in september 2002 weer klaar werd gemaakt voor een nieuwe APK. Een fuseekogel een koppelingscilinder wat laswerk aan de voor- onderzijde en nog wat kleine dingen. Op 10 september 2002 mocht ik de weg weer op. De vriend van mijn baasje had inmiddels zijn rijbewijs gehaald en reed met mij van Delft naar Renkum één keer per week en af en toe wat in de randstad. Vanaf de begin juni 2004 werd ik weer dagelijks gebruikt voor woonwerkverkeer Renkum - Nijmegen (ruim 50 km per dag).

 

 

 

De pret mocht niet lang duren. Op 10 september 2004 liep mijn APK af. Bij SAAB specialist Wijlhuizen werd geconstateerd dat er laswerk nodig was aan de bevestigingspunten van de draagarmen van de voorwielen. Er werd een SAAB 9000 CS uit 1993 aangeschaft en ik verdween in de schuur.


 

 

Heel af en toe kom ik nog eens uit de schuur en wordt er illegaal een klein stukje met me gereden en wordt ik gewassen. Zoals vandaag. Dat vind ik heerlijk, even starten en mijn motor draait, op LPG of op benzine, dat maakt me niet uit. En dat terwijl mijn klokje inmiddels op 405741 km staat!

 

 

 

Ik moet nu ruimte maken voor een 900 turbo uit 1981. Hopelijk heb jij interesse in me. Al moeten er wel wat dingetjes gebeuren (laswerk aan de draagarmen van de voorwielen, ik heb geen antenne meer, mijn velgen en banden zijn niet de beste meer (mijn LM wielen zijn inmiddels door een SAAB 99 uit 1975 geannexeerd) en vast nog wel wat punten al weet ik niets ernstigs zo, een andere radiator misschien). Graag zou ik weer op de weg willen en een nieuwe eigenaar gelukkig maken. Mocht dat er niet inzitten dan kan ik misschien nog als donor dienen voor een andere SAAB, al moet ik dan wel een traantje laten….

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kortom: van liefhebber:

900i 2 deurs

met wat werk, geen APK, 405000 km

Voor de duidelijkheid de auto wordt verkocht met de winterbanden op stalen velgen en niet met de LM velgen zoals op sommige foto’s.

 

Interesse? Doe een bod op marktplaats

 

Deze SAAB zal op de onderdelendag van de SAABclub  te bezichtigen zijn!

(Zaterdag 15 april 2006 Rhenen, klik op onderdelendag voor details)

 

Vragen? mailmichiel@yahoo.com of bel ‘s avonds 0317-313804